Спа изкушения

Пътешественици на близо и далеч

Лесно е да познаете туристите и дестинацията на тяхното пътешествие. На по-близко или на по-далече ще ви покаже облеклото, обувките и най-вече чантата.

touristsМаратонки, кецове и дънки със средно голяма раница или – аха да я наречем дамска – тогава бъдете сигурни, че този непознат се е подготвил за обикновена кратка разходка из забележителностите на областта. Но видите ли сандали върху чорапи (които са ми толкова любими, че чак ми идва да обезкостя носещия ги!), къси панталони, шапка и тениска с доста едра туристическа раница, бъдете сигурни в три неща – това е чужденец, той не знае нито къде отива, нито как ще се върне и най-вероятно пътешества за първи път.

Всъщност именно раницата ще ви покаже какъв е рангът на пътника срещу вас. Колкото по-голяма е, толкова по-голям новак е самият той. Малката раница обаче говори за туристически професионализъм. Истинското умение се състои в това да знаеш как да сгънеш слуичъра си на 6 и как да замъкнеш с теб само най-необходимото. Никакво излишно бельо и чорапи. Пътешествениците могат да перат! Никакви храни в консерви, сухари и бонбони – пътешествениците имат единствено вода и шоколад. Всичко друго се набавя в движение. Никакви гримове и парфюми! Но крем против изгаряне и 24/7 дезодорант – да. Цветни дрехи – out! Нищо освен бежово, сиво, зеленикаво или кафеникаво не е подходящо. На тези безлични цветове мръсотията личи по-малко, освен това никъде на пише, че туристът трябва да е изряден или красив.

tourist2Не на последно място – истинският пътешественик няма да бърника в телефона си сто часа и да прави снимки насам и натам. Той знае, че батерията му е ценна и че най-красивите мигове не могат да се уловят на смарт екрана. Затова фотоапаратът е неотменен негов спътник… както и туристическа хартиена карта и задължителните слънчевите очила.

You may also like...