Спа изкушения

Живот във водата

Представете си живот като никой друг. Ексцентричен, интересен, живот изпълнен с приключения, живот за който да ви завиждат. Това е възможно и без да сте Индиана Джоунс или Джеймс Бонд. Бъдете си вие, но живейте на невероятно мястo.

Какво ще кажете за живот във водата?

През последните години в много екстравагантни домове се превърнаха лодките и понтоните, конструирани като жилища. Зависимост от различните ресурси, с които разполага даден човек или семейство, може да направи чудеса с по-малко или по-голямо пространство.

boathouse exterior 02Идеята е не само романтична, но и ви прави различни в очите на околните и във вашите собствени. Уникалното подвижно жилище дава възможност да се придвижвате от едно място на друго, да се пуснете по течението, да организирате вечери като никои други, забавления, които ще се запомнят за цял живот. Предизвикателството е обзавеждането и оползотворяването на пространството, с което много хора, които притежават такива жилища, са се сблъскали.

Кои са гордите собственици на жилища над водата?

По-заможните люде – това са архитекти и интериорни дизайнери, чиито дом е най-голямата възможна реклама на тяхната дейност; също и бизнесмени и други преуспели хора с високо платени професии. Най-предпочитани и разпространени луксозни водни жилища са в големите пристанищни градове на морета или реки.

Amsterdam_-_BoathouseОбикновени хора. Да, те също. Притежател на затворена лодка, може да обзаведе и устрои жилището си на 35 или 55 кв м. Много хора в Лондон, Амстердам, Париж живеят на малки лодки, пуснали котва на малки речни пристанища и това не е нещо необичайно.

Понтони и кораби, устроени като хотели. Такива са например Титаник и Жълтата подводница в Лондон. Двете атрактивни подвижни хотелчета по Темза са атракция за отбрани хора с доста високи доходи.

У нас такива водни жилища също не са непознати. И макар да не сме ги виждали по речните корита, има много големи яхти и обзаведени помпони в по-луксозните пристанища на Черноморието.

Идеята за живот във водата е чудесна. Единственото, от което хората, които са избрали този начин на съществуване трябва да помислят, е справянето с постоянното клатушкане, доставката на вода, енергия и разбира се, начин на действие и закотвяне на жилището по време на буря.

You may also like...