Спа изкушения

Ден за МЕН!

Откога не съм се наслаждавала на един цял ден, посветен единствено и изцяло на мен. Обикновено домашните задължения включват много домакинска работа и грижа за околните. Ето, сега и почивните дни неусетно минаха и трябваше да се занимания с доста неща… Пак почти не успях да си почина. Не че се оплаквам, но действително бих желала мъъничко повече време от това да остана в банята сама със сапуна против целулит и шампоана с аромат на магнолия.

Искам само един ден, изцяло и всепълно, егоистично насочен към мен самата.

free timeЩе стана рано, ще си направя прекрасна закуска с кафе или чай. Ще си чета книга докато хапвам и пийвам. След това ще си пусна музика. Ще говоря по телефона с най-близките ми приятелки. Ще отида на фитнес и ще стоя колкото време пожелая – без да бързам за никъде, без да знам, че след това имам задължения. Ще се видя за здравословен обяд с приятелка. След това ще се прибера и ще си взема дълга ароматна вана със соли и какви ли не спа глезотии. Докато косата ми изпръхва, разтелена върху възглавницата, ще поспя следобед. След това ще избера най-хубава ми рокля за излизане, ще се гримирам дълго, ще изляза с приятелки по магазините, после ще вечеряме в някой хубав ресторант и накрая ще изпием по някой коктейл в някой хубав бар.

Да, това ще е време, посветено на пълна почивка, на правене на нищо. Мечтая да си окупирам само един ден в месеца, може и на два месеца веднъж или на 4 месеца дори, но да си е само мой, да мине изцяло по женски, без да се притеснявам за нищо, без да ходя по задачи, без да си гледам часовника, без да мисля, че някой очаква да му сготвя и изчистя. Само да се поглезя, както мисля, че след всичко, което правя, го заслужавам.

You may also like...