Спа изкушения

Консервативен шик

19a37de5fe3fb5347e3574f89353f962Чувала съм този стил в модата да се споменава на едно-две места, затова реших да ви споделя какво представлява той.

Консервативният шик е начин на обличане, който е най-подходящ, ако работите в офис, банка, като брокер, търговски представител и т.н. Той важи както за мъжете, така и за жените. Идеята му е да сте добре облечени, елегантно и семпло, но една идея по-консервативно, отколкото ви се иска.

За жените се препоръчват поли с дължина минимум до коляното. Не се толерират големи деколтета или прекалено високи токчета. За идеална височина на обувките се смята между 5 и 7 см. Препоръчват се по-неутрални цветове като бяло, черно, сиво, кафяво, бежово, тъмно синьо, лилаво или зелено и т.н. Не трябва да се комбинират повече от три цвята, за да не става претрупано, а щампи на дрехите са почти изключени. Всякакви декорации и аксесоари трябва да се минимизират и да са много премерени. Косата е по-добре да е прибрана, а не пусната. За лак на ноктите се смята, че най-подходящ е телесният свят.

За мъжете се препоръчват по-тъмни цветове. От облеклото трябва да се изключат маратонките и други спортни обувки, а да се наблегне на „по-лъскавите”. Препоръчително е да се носи риза с вратовръзка, но второто не е задължително. Панталонът също не трябва да е спортен, а една идея по-официален, без излишни джобове, щампи, копчета и т.н. Тениски не се толерират и е хубаво да се премахнат от гардероба, ако ще се обличате в стил консервативен шик. Шарки от типа на каре, райе, кръгове и т.н. трябва да са много премерени и ненатрапчиви.

Общо взето правилото е следното. Не бъдете ретро, не бъдете и прекалено модерни. Намерете златната среда в модния стил и я направете една идея по-консервативна, отколкото ви се иска.

You may also like...