Спа изкушения

Колко е хубаво да е лято…

Днес си мислех за това колко е хубаво да е слънчево и да имаш възможност да извършваш любимите си занимания извън дома. През топлите месеци не е нужно да преценяваш кое време ще е най-подходящо да идеш на планина, на разходка в някоя местност или на море. Да, вярно е, че е добре да погледнеш прогнозата дали няма случайно да вали, но като цяло шансът за това е минимален и можеш спокойно да пътуваш всеки уикенд, да си взимаш отпуска всеки месец и да се наслаждаваш на чудесните възможности да спортуваш на открито и да се разхождаш дълго следобед.

Точно това ми харесва най-много през лятото – дългите дни, които не ни позволяват да се поддаваме на сиви маланхолични настроения и депресии. Младите са свободни от занятия в училище и университет, кафенетата са пълни, животът бръмчи и на теб не ти остава нищо друго освен да се включиш във вихъра на този жарък празник и да станеш част от всички забавления.

Топлите месеци също така изпращат тежките зимни дрехи в гардероба. Да си седят там, ако питате мен. Не изгарям от желание да зъзна, да се загръщам с шалове и да се чудя каква топла напитка да си приготвя и ако съм навън – в кое кафене да се свра.

Ех, лято! А защо не беше цяла година…

You may also like...