Спа изкушения

Аз пестя за екскурзия, той за нова кола. А ти?

priorityВсичко в живота ни е въпрос на приоритети. Замисляли ли сте се по този въпрос? Аз винаги съм го разбирала… Когато бях малка, майка ми разказваше, че винаги е искала семейство. Било най-важното за нея, докато всичко останало било едва ли не без значение. Още тогава аз осъзнавах, че разсъждавам по различен начин. Бях любознателна, четях много, обичах животните и мечтаех един ден да имам работа, благодарение на която да пътувам по света. Исках по-бързо да порасна, да стана самостоятелна, да имам собствено жилище, кола и да правя всичко, което възрастните правят.

Е, може би се досещате, че част от мечтите ми не се изпълниха, но и до ден днешен усещам, че един от вечните ми пориви остана на първо място в листата ми с приоритети. Този по пътуванията! Не държа да имам телефон последен модел, не ми е необходим таблет, нито маркови дрехи. Обичам да ходя на спа, но дори от това удоволствие бих се лишила в името на едно пътуване. Когато решавам как да харча собствените си пари, винаги бих избрала да е за самолетен билет и евтин хотел в чужда страна. Имам приятелки, които пръскат целите си заплати за дрехи и обувки. Имам и един колега, за когото е приоритет №1 до края на годината да си купи нова кола. За други мои приятели е едва ли не недопустимо да плащат наем и затова си купиха жилище на кредит, но голяма част от месечните им постъпления отиват по вноски за него.

670px-Save-Money-When-Travelling-Step-1

Аз съм категорична. Няма да ходя в луксозни ресторанти, не бих и пръснала сума пара по барове и заведения, нито ще си позволя онези ботушки, по които ми потичат лигите. Ще покривам най-основните си разходи без които не мога, но…! Има едно голямо “но”. След няколко месеца на лишения и пресмятания, ще мога да си взема няколко дни отпуск и било то сама, или не, но ще отида на някоя от онези организирани екскурзии, в които за една седмица ще обиколя няколко страни и ще запазя ценни спомени. Това е моят приоритет №1! Кой е твоят?

You may also like...