Спа изкушения

Направи си малки късметчета за всеки ден

Моментите, които всички обичаме, са онези, които са насочени лично към нас. Затова се радваме, когато някой ни направи добро, усмихне ни се, подари ни нещо малко… или пък щом си изтеглим късметче от кафето.

ЗАТОВА какво ни пречи да си създаваме у дома малки удоволствия, които да ни карат да започнем деня си с добро настроение. Ще ви дам един много, много лесен пример от личния си опит. Вчера у дома се позанимавах около час и написах малки късметчета на малки късове хартия. Свих ги. Скрих ги в подходяща форма. Поставих ги в голяма купа с бонбони и казах на всички да си теглят късметче всяка сутрин.

Днес наистина всеки си изтегли преди да се заеме със сутришните си занимания и остана страшно доволен. Всекидневната бе огласена от какофония от възклицания, смях и закачки. Бонбоните също бяха на половина изядени.

diy-fortune-cookie-wedding-favorsЕто как нещо много, много малко и незначително се оказва полезно, за да предаде положителен заряд на целия ден. Вие можете да надпишете ваши послания на редица късчета хартия или да ги оформите както е показано на изображението. Не е необходимо късметите да са изтърканите “здраве” и “късмет”, които са нужни и всеки би се зарадвал, но внесете малко креативизъм и оставете подобни пожелания като генерални послания за коледната и новогодишната нощ. Съсредоточете се  върху по-нетипични мисли, афоризми и поговорки, като например:

“Ако ти повярваш в мързела, и мързелът ще повярва в теб”

“Задружна дружина, две кани с бира изпива.”

“Никога не е късно да сложиш уискито в хладилника” и подобни, зависимост от съквартирантите ви или настроенията във вашето семейство.

Желая ви усмихнат ден! 🙂

You may also like...