Спа изкушения

Изкушението да си дремнеш на работа

Работа, работа, работа… повечето хора сме обречени да работим цял живот. Малцина са избраните, на които не им се налага да се сблъскват с реалността на живота. На останалите ни се полагат единствено няколко национални празника и 20 дни платен годишен отпуск, което не винаги ни е достатъчно. Нали така?

Не ме разбирайте погрешно. Аз харесвам работата си и определено предпочитам да работя, отколкото по цял ден да гледам в тавана. Проблемът не е в естеството на самата работа, а в настъпването на един такъв следобеден момент, в който имам непреодолимо желание да се излегна на някое легло и да дремна поне половин час. Предполагам, че всеки човек е изпитвал силата на онези моменти, в които очите ти започват да се затварят, клепачите натежават, съзнанието ти сякаш спира да функционира, а тялото ти не е способно на почти никаква физическа активност. Подобно състояние се нарича умора и никак не е препоръчително, когато сме на робота.

Понякога не помагат нито кафето, нито шоколада, нито други храни и напитки, за които се смята, че имат именно такава енергизираща сила. Знаеш, че единственото, което реално ще ти даде жизнен тонус, е кратка, сладка и необходимо дрямка. Но не можеш да си позволиш такава… имаш прекалено много работа, която не търпи отлагане. Мечтаеш си и в България да съществуваше испанската традиционна сиеста, но уви. Залепваш си с тиксо миглите за веждите и се молиш да не се скъса под тежестта на безжизнените ти очи.

dormir-la-siesta

You may also like...