Спа изкушения

Промяна в статуса

Колко от вас редовно поддържат своята фейсбук страница? А колко от вас редовно ъпдейтват информацията за себе си. Най-често разпространените данни, които се променят, са тези за кариерата – кой къде и кога почнал работа, или за личния живот – кой с кого и кога се е обвързал.

status changeЖеланието да се похвалите е нещо нормално. Но понякога е доста странно за околните особено това, че сменяте гаджетата си твърде често. А заедно с това има мъже и жени, които при всяка промяна на статуса скриват или изтриват част от снимките си, добавят нови и непрестанно се отбелязват къде са били с новата си половинка.

Защо се получава така? Всъщност това става не толкова за да покажете на целия свят колко сладка и секси е поредната любим/а. Това е по-скоро резултат от необходимостта да демонстрирате някакво поведение и да се самоизтъкнете самите вие пред околните – да покажете какъв стандарт на живот водите, колко сте готини и колко сте щастливи. Търсите одобрение посредством харесванията и коментарите и… зависите изцяло от мнението на околните. Тъжно, нали? Но самата истина.

Всъщност, ако се замислите – най-щастливи са двойките, които не демонстрират така открито живота си. А всички други, с честите си смени в статуса и множеството показни публикации, всъщност поемат риска да станат жертва на интриги, завист и клюки.

Така че внимавайте – публикувайте в социалната мрежа с мяра и живейте повече офлайн, отколкото онлайн.

You may also like...