Спа изкушения

Базови съвети за кожата

Най-големият орган в човешкото тяло е кожата. Тя покрива всичко и освен, че трябва да е красива, е необходимо и да е здрава. За да я запазите такава, то ви давам няколко базови съвета, които ще ви помогнат по пътя на перфектната кожа. Особено за идващото лято.

Започвам с това, че за да не си докарате атопичен дерматит, то не взимайте прекалено горещи душове. Това ще стимулира изсушаването и пресушаването на кожата. Ако го правите, то до 5 минути след излизане от банята я хидратирайте.

Следващият съвет е да използвате слънцезащита, за да не получите слънчеви петна. Те са много упорити и дори с апарати и лазери трудно се махат. Все пак най-добрата защита от тях е превенцията.

Грижете се кожата си и като редовно почиствате лицето си. Аз не съм фен на двустепенното почистване, защото не всяка кожа се нуждае от него. След това хидратирайте, като внимавате с нанасянето на олиа, защото те могат да запишат порите. Също и могат да създадат лъжливо усещане за хидратиране, което да отнеме от способността на кожата сама да го прави.

Давам ви и един съвет – винаги да затваряте капака на тоалетната чиния, когато пускате водата. Причината е, че щом водата дойде, то милиарди бактериални частици се пръскат нагоре и могат да достигнат до лицето ви. Това може да доведе до обостряне на акне и дори до поява на неприятни пъпки по цялото тяло.

Реитинолът е един от продуктите за гладка кожа и аз го обожавам. Обаче ви казвам, че не е необходимо да го спирате лятото. Да, ретинолът повлиява много на дермата и това може лесно да доведе до увреждания от слънцето. Но също така с правилната слънцезащита този проблем се решава. Затова моят съвет е да използвате ретинолът целогодишно.

Накрая ви насърчавам да откриете точните продукти за вас, като не взимате големи серии. Заложете на няколко, но качествени и правете повече терапии и апаратни процедури. Те ще помогнат за по-доброто състояние на кожата.

You may also like...