Спа изкушения

Спа подарък за моминско парти

bachelorette-party-ideasТази седмица ме поканиха на моминско парти. Очаквам с нетърпение, тъй като само съм слушала за такова, гледала съм много по филмите, но никога не съм имала честта да присъствам. Приятелката ми е близка и се наложи да отделя малко повече време, за да реша какво точно да купя.

За тези, които не знаят, моминското парти е нещо като аналогия на ергенското. Събират се само жени и се предлагат пред очите на бъдещата булка всевъзможни изкушения. Обикновено се носят весели подаръци, които да напомнят задълженията на жената след сватбата. Такива може да са метла, точилка, тиган, всякакви напомнящи на мъжкото достойнство свещи или други дреболии, белезници или престилка за готвене.  Обикновено приятелките организират мероприятието зад гърба на булката като неотменно канят танцьор. Аз реших да оставя тази част на другите момичета и се съсредоточих върху избора на подарък.

Исках да е нещо, което наистина ще подхожда на булката, да не е толкова безсрамно, а полезно. Съчетах няколко красиви ароматизирани свещи с масажно олио и няколко имитации на вулканични камъка – ей, така за декорация и настроение. Мисля, че се получи много подходящ спа подарък ;).

Моминската вечер е важна част за всяка жена. Едно време не е имало точно такова събитие, но все пак близък негов еквивалент е било нещо като вечеринка, на която по-възрастните жени са запознавали младоженката с бъдещите й задължения, а младите са подмятали шеги.

В целия този ритуал има нещо символично. Но като оставим на страна символики и глупости, поводът е идеален за официална среща по женски, в която присъстват приятелки, с които все нямате време да се видите, а забавлението е гарантирано за всички!

You may also like...