Спа изкушения

Защо киселото мляко на Лакрима е по-по-най?

Има ли храна, която да е подходяща за хапване по всяко време на деня? Такава, която да е хранителна и едновременно полезна и ниско калорична? Да засища, да е вкусна и леснодостъпна?

YogurtНе поклащайте глава отрицателно, защото отговорът на този въпрос е положителен. Има такава храна! Тя е типична за българската кухня, от нея се приготвя любимия ни таратор, а много от чужденците ни завиждат, когато я опитат и установят колко е различна от техния йогурт. За киселото мляко става въпрос, ако все още не сте се досетили. То е Вълшебната храна! Помага при чревни неразположения, консумацията му се отразява добре на цялостната функция на организма, използва се в козметиката, в кулинарията… а най-често се консумира “сурово”.

Знаете ли кое кисело мляко харесвам най-много? Това на Лакрима. Откакто го опитах за първи път, само от него купувам. Вкусът му е страхотен, а веднъж дори го използвах, за да си направя домашна маска за лицето. Останах много доволна, а кожата ми стана гладка и чиста. Най-много от всичко обаче на киселото мляко му харесвам, че може да се яде по всяко време на деня – сутрин за закуска, по обед в комбинация с малко ядки и дори вечер вместо вечеря. Неведнъж съм закусвала с половин кофичка кисело мляко Лакрима 2%, а вечер комбинирам ли го с малко салата, ми е повече от достатъчно.

Разбира се, всички знаем и в колко много и разнообразни рецепти може да се добави едно хубаво българско кисело мляко. Приготвяме палачинки и бухтички по изпипани рецепти. Печем пържоли с кисело мляко в йена глас, които после се топят в устата. Да не забравяме също салатата снежанка, която си е чисто и просто дехидратиран таратор (хах, не е ли така наистина?).

Поради тези (а и още причини, за които не се сещам в момента) мисля, че киселото мляко е точно онзи продукт, който да класифицираме като по-по-най. Сещате ли се някой друг, който да притежава толкова и универсални качества? Аз лично – не. Но ще се радвам, ако започнем дискусия по темата в полето за коментари, защото съм привърженик на идеята, че истината се ражда в спора. Пък и мисля, че конкретно в този случай съм права 😉

You may also like...