Спа изкушения

Списание или книга? Кое предпочитате…

Днес, след работа реших да се поразходя малко и влязох в една книжарница, за да разгледам. Книжарницата не е малка и предлага широк асортимент. Определено има богат избор дори да не си сигурен какво точно търсиш.

След като влязох вътре, забелязах, че на една витрина са наредили нови видове списания, които очевидно тепърва ще се продават в книжарницата. Не се изненадах, виждала съм списания да се продават на много по-странни места и в сред книгите в книжарницата ми се сториха на доста подходящо място. Това беше повод обаче да си задам въпроса: Книга или списание?

Books-and-magazines-300x237Замислих се, че двете всъщност все повече се приближават едно към друго. Имаме много хубави, интересни и богати на информация списания, които са почти като книги с обема си от 70-80 стр. Същевременно има и книги, които са малки, бързи за четене и следователно по-евтини. Може би е тенденция тези две медии все повече да се приближават една към друга, докато един ден не се срещнат на кръстопът и не станем свидетели на някакъв хибрид между двете.

На този етап обаче, ако аз трябва да кажа кое предпочитам повече между книгата и списанието, мисля, че клоня повече към първата. Не че не съм си купувала списания, напротив. Но тях някак по-трудно се нагаждам да чета и по-лесно се разсейвам. По-скоро ги разглеждам, отколкото се зачитам задълбочено. Докато при книгите веднага потъвам  в текста.

Предполагам, че е до човек и всеки подхожда индивидуално. Сещам се например за една позната, която си купува поне по три списания на месец и си ги изчита веднага. Случвало се е дори да си даде буквално последните стотинки за най-новия брой на любимото списание. Какво да ви кажа? Разни хора, разни идеали… но е хубаво да има разнообразие.

You may also like...