Спа изкушения

Изкушенията и младите

Докато човек е млад, животът му е изпълнен с много изкушения. По-трудно му е да устои на предложенията в живота. Младите винаги искат от всичко по много и веднага, нямат търпение и са склонни да правят компромиси в полза на желанията си.

Young people discuss Margaret ThatcherСлучва се да постъпват по начин, за който ще съжаляват след това, но не го осъзнават в момента. Аз съм част от едно такова поколение, което има бегъл спомен какво беше преди събитията от 1989-а година, но все пак си спомням някои неща. Станах свидетел на много промени в обществото ни, на катаклизми и реформи, каквито не всеки човек е преживявал. Иска ми се да кажа, че аз самата не съм се поддавала на това и онова като млада, но няма как да го направя. След смяната на режима пред нас се откриха множество врати, за които дори не бяхме мечтали преди това. Изкушения, предложения, емоции… какво ли не се стовари на главите ни.

Днес децата растат в значително по-различна обстановка от позната на мен някога. Ние нямахме технологии като днешните. Тепърва се запознавахме със света, докато днес светът те приветства и ти предлага всичките си услуги и технологии.

Нереално ми се струва колко много неща се промениха за 10-20 години. Имам чувството, че светът се върти много по-бързо през последните няколко години и че днес през 5-6 години говорим за ново поколение със свои особености, докато преди възрастовата граница между поколенията беше много по-голяма.

Не знам какво ще се случи в следващите няколко години и какво ново ще ни се предостави. Каквото и да е то обаче, със сигурност ще е изкушаващо… особено за младите.

You may also like...