Спа изкушения

Балсамът за усни, моята самотерапия

Всеки си има малки пороци, недостатъци ли вредни навици. Тук не говоря за пушенето, пиенето или нещо още по-сериозно, напротив…

Нали сте виждали как някои момичета си гризат ноктите, хапят си устните, дъвчат си бузите от вътрешната страна и т.н. Понякога е от нерви, но не винаги. Поне не и при мен.

IMG_8650Аз правя едно от тези неща – хапя си устните. Опитвам се да спра, защото знам, че не е хубаво да го правя и до момента съм открила един основен начин, по който се боря с моя „порок”. Слагам си доста често балсам за устни. Той омекотява сухите кожички и ми помага да не мисля за тях. Понякога си слагам по десет и повече пъти на ден, за да не се дехидратират устните и да почна пак да ги ям. Нося си по един балсам във всяка от дамските ми чанти, защото ми става много трудно да изкарам деня спокойно, ако нямам гланц под ръка. Даже започвам да се изнервям и тогава наистина си хапя устните заради това.

Този мой малък „ритуал” е моята малка мания, но и самотерапия. Успокоява ме и ме кара д се чувствам по-добре. По този начин малко по малко се опитвам да се отърва от вредния ми навик и се надявам скоро да успея да го преборя съвсем.

А между другото, ако случайно някой от вас си гризе бузите отвътре, за това имам решение. Слагайте си обелки от ябълки в устата точно там, където хапете. Те са гладки и няма да ви дават възможност да се „гризкате”. Току виж проработи, нищо не ви струва, нали.

You may also like...