Спа изкушения

На лодка в открито море

Ако се чудите с какво да се изкушите това лято, имам предложение за вас.

Какво ще кажете за разходка с лодка? Идеята е чудесна за хора, които искат да отидат от бяг до бряг, да се усетят в открито море, да поплуват буквално сред вълните и да си подарят едно малко по-вип преживяване.

Оказва се, че независимо дали си в България или не, тази услуга не е чак толкова скъпа и недостъпна, както повечето хора си мислят. Разбира се, нужно е да си заделил за почивка, в това спор няма. Като заговорихме за цена – на някои места се прави резервация на лодката за ден, като стойността е фиксирана. Затова колкото повече хора сте толкова по-малки ще са разходите ви. Така ако сте 4-ма- ще ви излезе между 40 и 70 лева, в зависимост колко годишна и луксозна е лодката. На други места цената е на човек, като, отново според лукса и коритото, може да е към 35-45 евро на човек. Разбира се възможни са и по-ниски и по-високи цени. Варират и спрямо сезона и курорта.

boatЕднодневните наеми на лодка, която върви в комплект със своя капитан, са много популярни в Гърция и Черна гора – по далматинското крайбрежие. Лесно можете да си отговорите защо това е така. Тамошните туристи често искат да идат до съседните острови, което е невъзможно без превоз.

Така един ден на курорт по Далмация, например, може да се окаже много емоционален и откривателски. Там водата е кристално чиста и спокойно можете да видите дъното, дори то да се намира 20 метра под вас. Ако решите да поплувате това е напълно възможно, защото лодките са снабдени с необходимите пособия – пояси, надуваеми възглавници и жилетки. Ако пък сте чудесен плувец – съвсем няма да имате проблеми.  Имайте предвид обаче, че водата в Адриатическо море е малко по-студена от познатата ни, затова, ако ще летувате по тези географски ширини, най-добре изберете периода от края на юли до средата на август.

You may also like...