Спа изкушения

Бихте ли посетили Света на динозаврите?

Дори да не сте гледали поредицата “Джурасик парк”, пак можете да гледате “Джурасик свят”. Филмът е отделен и макар да има някои словесни препратки към предните “епизоди” в репликите на героите, те не са нещо, без което не можете да минете. Филмът държи в напрежение, има добре направени ефекти и общо взето е типичният американски екшън, който е подходящ и за по-възрастни и за по-малка аудитория, защото кървищата в битките са спестени и зрителят просто остава с впечатлението, че там се случва нещо страшно, вижда битките и сцените на хватки между хора и Динозавъра, но нелицеприятните гледки са му спестени.

Аз лично гледах филма с интерес, но пък съм от тези почитатели на комикси и на измислени герои, които биха платили за 3D заради подобно зрелище. Ако и вие си падате такъв тип киноман, значи и за вас “Джурасик свят” ще е приятно убиване на времето.

Гледайки филма обаче се замислих за основния сюжет. Действието се развива в недалечното бъдеще, където хората сами посещават или изпращат децата си на специален лунапарк с едни от най-опасните живи същества, съществували някога. Така ми дойде на ума въпроса дали действително аз някога бих отишла на подобно забавление и дали бих пуснала детето си на отдалечен остров, колкото и да ми казват, че мерките за сигурност са затегнати и да ме уверяват, че всичко ще бъде наред. А вие как смятате? Ако приемем хипотетичната ситуация, че паркът “Джурасик свят” би съществувал, бихте ли рискували да го посетите?

You may also like...