Спа изкушения

Вкусотии на офис бюрото

Всички офис служители знаем правилото: по-малко движение и повече храна. Или казано иначе – колкото повече работиш, толкова повече огладняваш.

Да, ние, хората прекарващи дните си пред компютрите не местим камъни, не стоим прави пред машина и не се разправяме с агресивни клиенти. Затова имаме цели 8 часа да се чудим какво да похапнем и коя песен да си пуснем, за да ни спори работата. Особено, ако тя е свързана с правене на таблици, чертежи, тестване, писане на програми или архивиране на бази данни. Автоматична работа, която позволява известно… ъъъ… разсейване.

Вредните ни навици обаче са неизбежни. Преди обяд и към четири следобед мозъкът ни казва, че има нужда от незабавна доза бързо разградима енергия, сложни въглехидрати или просто нещо, което да му помогне да задържи концентрацията си и да не заспи. Ето защо сме толкова предразположени към изкушението Шоколад. Смятам че главното “Ш” е задължително, тъй като този невероятно симпатичен сладкиш играе главна роля в живота ни ежедневно. Борим се за него, после се опитваме да водим битки против него. В крайна сметка и в двата случая не успяваме. Ако можем да го заменим за някакъв плод или салата би било наистина добре. Но когато организмът ни закрещи “Искам го!” става изключително трудно и отнема много от работното време да водим спор със себе си. За това в името на шефа, на спокойствието на колежките и благото на фирмата се предаваме и взимате от сладкото лекарство за нервите.

no-healthy-foodДа, обаче неизбежно идва и проблемът с килограмите. Спокойно, офис дами. Не го мислете толкова. Ще ви кажа как трябва да разсъждавате върху проблема: “Това не е беда! Сега ще похапна, а после ще се прибера пеша, ще направя упражнения за бедрата и ханша преди лягане и ще си приготвя  по-лека вечеря!” Гледайте, разбира се, да спазите каквото сте си наумили… В  противен случай има пристягащи клинове във всякакви цветове и лунни диети 😉

You may also like...