Спа изкушения

Планирам ЕКО почивка

Наближават пролетните почивни дни. Тази година ми се ще да предложа на близките си и на няколко семейни приятели да прекараме, ако не всички, то поне част от празниците извън града. Хвърлила съм око на едно новосъздадено комплексче в близост до Велингард, за което просто не се сдържах да споделя в блога си. Намира се малко след Цигов Чарк – местност, която лично аз много харесвам и честичко посещавам.

2Вилите на няколко километра северозападно от там оформят Еко селище. Думата „еко? е тъкмо онова, което ме привлече най-много – възможността да бъдем известно време сред природата, в една зелена и прекрасна местност, далеч от суетенето на ежедневието. Смятам, че всеки един от нас има нужда от малко органична храна, тишина, спокойствие и по-възможност дистанциране от всякаква техника, изобщо от всичко което ни напомня за забързания делничен ритъм.

Разгледах сайта и още повече се ентусиазирах. Първо, защото доскоро дори не подозирах за съществуването на такова еко селище и, второ, защото това е безспорно един от най-добрите сайтове, които някога съм разглеждала. В него мога да намеря всичко, което ме интересува за евентуалния бъдещ престой – какви забележителности има в местността, как се стига до там (обозначени са два маршрута!), какви са цените, какво включва закуската и най-вече какви са условията и обзавеждането. С децата и мъжа ми се забавлявахме като разглеждахме 360-градусовата виртуална разходка из стаите. Определено отбелязвам това като плюс. Споделихме с приятели и сега очакваме техния отговор.

Искрено се надявам да не ни мине котка път и да осъществим почивката си в селището. После задължително ще напиша отзиви за престоя ни, за да дам информация от първа ръка дали комплексът е толкова добър, колкото изглежда. Нали все пак за това са блоговете – за да си бъдем полезни един на друг с мнения и оценки 🙂

You may also like...