Спа изкушения

За децата и домашните любимци

dog_husky_baby_careПропускам частта, свързана със спора дали е вредно, или полезно там, където има бебе, да има и домашен любимец като коте или куче.

Нека приемем, че дадено семейство е решило, че ще има и куче/ коте и дете и съвместното им съжителство ни най-малко не ги притеснява. Вие сте двойка щастлива с дългогодишния си домашен любимец, който вижда, че семейството се уголемява. Всъщност котките и кучетата са много умни животни и лесно се привързват, ако им давате любовта и вниманието си. Затова бъдете сигурни, че същата тази привъзаност ще се принесе и към детето ви.

Оказва се, че домашните любимци помагат много при отглеждането на дете. Като за начало – те пазят малкото, защото осъзнават, че то е ваше – има идентична с вашата миризма, освен това любимецът ви следи процеса на вашата бременност и се досеща, че нещо ще се случи. Вижда как променяте мебелировката, а когато му говорите, че очаквате нов член от семейството, повярвайте – той ви разбира.

Ревнуват ли кучетата и котките? Може би в началото ще им бъде странно, но вие се дръжте със същото внимание към тях, както и към бебето ви. Не забравяйте, че те също са ваши деца и се нуждаят от любовта ви. Освен това им показвайте детето, позволете им да го подушат и им поставяйте задача да го “пазят”.

Когато бебето поотрасне и започне да сяда, пълзи и да се движи на него самото ще му бъде интересно да общува с кучето или котето – да го гали, да му говори, да го гушка. Това определено ще се хареса на вашия домашен любимец.

В Интернет сайтовете за видео споделяне можете да намерите много клипчета за това как животинки се грижат, играят си или спят с малки деца. Това, което прави впечатление обаче е, и много зоолози и ветеринири го казват, че тези невероятно затрогващи ситуации се получават, когато вашият домашен любимец е умна, мила и приятелски настроена порода. По-чести са клиповете за кучета, тъй като се смятат, и очевидно те самите го доказват чрез поведението си, за по-лоялни и чистосърдечни животни. Подходящи за семейства с бебета и малки деца са немските овчарки, ретриварите, сетерите, хъскитата, лабрадорите, породата лайка. Като единственото условие е те да са отгледани от палета и да са абсолютно верни и обичани от семейството ви.

You may also like...