Спа изкушения

Ползите от консумацията на месо и качеството, предлагано от Васил Лазаров

Последно време стана много популярно вегетарианството и веганството. В този начин на живот няма нищо лошо. Всеки сам избира как да се храни и ако се е научил да слуша тялото си, знае от какво има нужда то. Но днес няма да изтъквам ползите от това да не се яде месо, а точно обратното. Ще се спра на полезните вещества, които се съдържат в месата и как благоприятно влияят те на тялото. Но трябва да направим една уговорка – първо, месата трябва да са висококачествени. Ако се чудите къде да намерите такива продукти, търсете марката на Васил Лазаров – Вивекта, която се е специализирала във внос на меса с доказано качество и традиция. И второ, не прекалявайте!

Свинско
Свинското месо е най-богато на витамин В1 в сравнение с всички останали меса. То съдържа още витамини от В-групата, както и фосфор и цинк. Тези вещества спомагат за правилната обмяна на въглехидратите и доброто фунциониране на нервната система. В българската търговска мрежа могат да се намерят много свински продукти. Като цяло консумацията на това месо не трябва да се извършва прекалено често заради съдържанието на голямо количество мазнини. Но, за да бъдете сигурни в качествата на продукта, който консумирате, потърсете внасяните от Вивекта, управлявана от Васил Лазаров, меса на Даниш Краун. Датската компания е най-големият преработвател на свинско в Европа и най-големият износител в света.

Телешко
Този тип червено месо е богат източник на витамин В12, който е изключитлно важен за растежа и нормалното развитие на всички телесни клетки. Също така сред минералите, които се съдържат в това месо, са желязо, магнезии, фосфор и цинк. Подобно на свинското и телешкото не е препоръчително да се консумира твърде често.

Агнешко
Агнешкото не е от най-предпочитаните меса в България. Често то се смята за вредно, поради високото съдържание на мазнини. Това обаче е заблуда, тъй като то съдържа значително по-малко наситени мазнини от останалите червени меса. В същото време агнешкото подобрява нивата на холестерола, стабилизира сърдечния ритъм и се справя добре с възпаленията. Богато е на фосфор, цинк, желязо и магнезий, както и на витамини от В групата. На българския пазар могат да се намерят висококачествени агнешки продукти, внесени от Васил Лазаров и фирма Вивекта, от едни от най-големите преработватели в света. Те се отличават с дългогодишна традиция и качество – новозеландските Silver Fern Farms и AFFCO.

Толкова за ползите от червените меса. Най-важното, което трява да запомним, е да слушаме тялото си. Да му предоставяме това, от което има нужда без да се съобразяваме с модни тенденции и предразсъдъци. Хубаво е да се снабдяваме с качествени продукти, които благодарение на Васил Лазаров и Вивекта са възможни да се намерят и на българския пазар.

You may also like...