Спа изкушения

Моят спа свят е далеч оттук – идвате ли?

spa_newport_mariott_june_5_09060509_112006Какъв по-добър начин да облекчиш стреса и да се отдадеш на пълна релаксация от спа терапията. Такава може да получиш навсякъде по света – било то на тропически остров или на някакво очарователно зимно кътче в планината. Затворете очи и ще ви отведа на няколко места, където да се отдадете на сетивата си напълно.

Намирате се в Швейцария – страната на планинските пейзажи, свежия алпийски въздух и първокласните градове. Представете си се в дървено джакузи, а на хоризонта пред вас заснежените склонове на планината. Времето навън е доста студено, но вие сте вътре на топло. Каква наслада само! След това може да излезете на терасата за малко с чаша горещ швейцарски шоколад, за да се насладите на чистия зимен въздух. Естествено, че там се предлагат всички останали спа процедури, но описаното преживяване носи спецификата на Швейцария и трябва да се отбележи отделно.

Вече сте в слънчева Испания. Мислите за плажове и горещ пясък под краката си, нали? Тук  може да се потопите в своята спа терапия на място близо до плажа, планината или гората. Защо споменавам това? Защото заобикалящата ви среда може да допринесе за това да се чувствате по-отпочинали, а климатът в Испания също предразполага към това. Отдайте се на разкрасителни и подмладяващи процедури, релаксация или каквото още може да ви накара да се почувствате в безтегловност. Местната спа терапия включва ароматни билки, морски водорасли, вулканични камъни, плодовете на папая или банан – всичко това идва от природата и ще излекува тялото и душата ви по естествен начин.

You may also like...