Спа изкушения

Като преродена след масаж в студио за красота Alure

masajatКакто казват старите хора, от шипове не се умира, ама с тях си отиваш. Скоро четох някаква статия от известен лекар, че единствения начин да се спасиш от тая напаст е да я лишиш от смисъла й на съществуване. Идеята му е, че тези уплътнения по костната система – в моя случай във врата – се появяват като защитна реакция на изтъняването на участъци вследствие на неправилна стойка при работа на компютър, по време на сън и т. н. С други думи, ако си направиш правилна стойката и си смениш позата, докато спиш, може да се сбогуваш с шиповете. Не знам някой да е успял да се сбогува успешно с втората си природа – навиците, – нямам основание да си мисля, че и аз ще го направя. Затова, както вече съм ви споделяла, залагам на различни компреси и повече спорт във фитнеса, от време на време малко от ставната гимнастика на Нурбеков. И горе-долу успявам да държа положението в норма. Един миг невнимание обаче, понякога води след себе си дни мъка. Е, така се случи преди две седмици – излязох леко позапотена и поразгърдена от фитнеса, слънцето ме подлъга и резултатът не закъсня. Схванат, ама схванат врат. Да ти се приплаче.

Отидох на лекар – фантазията на лекарите, а очевидно и възможностите на фармацевтиката в тази посока не са безгранични, предписа ми един мехлем, който вече съм ползвала и за който знам, че успокоява за 20 минути – по моя преценка само защото пари много силно и отклонява болката.

Та като се прибирах от поликлиниката, със схванатия си врат видях табела, на която пише салон за красота Alure и изредени на табелата – фризьорство, маникюр, педикюр, козметика и спасителната за мен думичка – масажи. Реших да вляза да попитам. То пък се оказа, че масажистката може да ме вземе веднага. Обясних й какъв е случаят. Каза жената, че е добре, когато са обострени шиповете да не се масажира много хард и ще бъде по-внимателна. Направи ми масажна яка с някакво специално масло, което било точно за такива случаи. Е, честно ви казвам, златни ръце! Какво ли не съм пробвала през годините – толкова бързо подобрение никога не ми се е случвало. С две думи пак ще се ходи към студио за красота Alure.

You may also like...