Други изкушения

Разумно пазаруване от Aliexpress

Миналият път ви дадох няколко общи насоки за платформата Aliexpress. Днес продължавам със съвети как да не ставате жертва на некоректни продавачи и как да разграничавате добрите стоки от лошите.

Как да избера от кои магазини да пазарувам?

Зависи изцяло от това дали обичате да поемате рискове. За най-безопасно пазаруване, гледайте две неща: от колко време съществува магазинът и колко е висок рейтинга му. По принцип магазини с рейтинг от 98% нагоре са много безопасни – това означава, че почти не са имали недоволни клиенти. 97% е приличен рейтинг, макар и на границата. Магазини с рейтинг от 96% са малко рискови – това е долната граница за мен; никога не пазарувам от магазини с по-нисък рейтинг от това. От 95% надолу вече е ниско по стандартите на Aliexpress, но всеки си преценява.

Как да знам дали стоката е добра?

Можете само да четете отзиви на предишни купувачи и да стискате палци. Стоките са си „китайски“, което… знаете какво означава. Даже добрите стоки могат да са дефектни или недобре сглобени – кажи-речи не съществува контрол на качеството.

Има наистина добри стоки, които, въпреки неочаквано доброто качество, пак имат нещо, което говори по-скоро за небрежност, отколкото за неспособност, например чифт обеци, които не се затварят добре, но можете да занесете на бижутер тук да ги поправи.

Най-надеждни са стоките с много отзиви и отзиви със снимки – така можете да видите как изглежда в действителност продукта и да сферите мнения на много купувачи. Ако даден продукт няма никакви или почти никакви отзиви, но магазина има няколко години стаж и висок рейтинг, това също е добър индикатор (ако сте оптимисти).

Това мисля, че покрива основното по темата с подбирането на магазини и стоки. Следващият път ще ви кажа малко за маркетинговите трикове, които се използват по принцип в този сайт и как да ги разпознавате.

You may also like...