Други изкушения

Къде ще са всички около Великден?

Тази година е специална, и то не само защото в високосна. Всъщност има доста почивни дни, които работещите спокойно могат да комбинират, за да получат по-дълги отпуски с по-малко използвани дни. Това е любима практика, а работодателите са безсилни срещу нея.

През 2024 и Великденските празници се падат в много интересен период. Той съвпада с Гергьовден и е малко след Деня на труда. Това означава, че само с един ден отпуска се получават 6 почивни дни. Супер!

Моето семейство реши да се възползва от приятната ситуация. За наше щастие, успяхме да се сдобием с много изгодни самолетни билети и, живи и здрави, в началото на май заминаваме за Италия. Но явно не само ние сме решили да бъдем извън страната, и то на такава дестинация, на която Великден е католически и мина отдавна. Защо вадя такива изводи?

От няколко дни се опитвам да намеря паркинг около летището, на който да мога да оставя колата. Услугата е много удобна, защото паркираш, взимате бусче и те кара до терминала. След това като кацнеш, бусът идва отново и те откарва до колата. Обаче тази опция е релевантна не само за моето семейство, а особено за хората с повече деца. Оказа се, че в нито един софийски паркинг няма свободно място. Предлагат вариант да се остави ключът на колата и при необходимост да се премести, за да се съберат повече коли. На мен тази идея изобщо не ми се нрави, явно съм си предубедена българка.

Изводът от тази ситуация е, че вече много сънародници избират дестинации за почивка и празненства извън страната. Точно затова като пуснат евтини билети, и свършват за минути. Още повече и в отпускарски период. Така че съветът ми е преди да прибързате с билетите, да проверите паркинги, хотели и работно време на забележителности. Планирайте всичко, дори и бързо, защото иначе ще се озовете в нашата ситуация и ще удължите пътя си и финансите си.

You may also like...