Uncategorized

Активни сред природата

Зимата постепенно си отива, дните стават по-дълги, природата около нас бавно се пробужда от дългия си сън и ние сме привлечени от желанието отново да прекарваме време навън. А какво по-хубаво от това, да започнем и лека-полека да влизаме във форма, съчетавайки спорт и природа.

Ако тепърва правим първи стъпки във фитнеса на открито, трябва да следваме някои прости правила. От значение е да не се преуморяваме и натоварваме изведнъж. Разходка, туризъм, планинско бягане или колоездене са идеалните спортове за интензивно движение, което не причинява болка в ставите. Така спортуваме здравословно и приятно, като постепенно подготвяме мускулите си за по-интензивни тренировки или дейности.

Важен подход във всяка спортна дейност е забавлението да бъде водещо, а не амбицията. За да се мотивираме повече, груповите спортовете са най-подходящи.

Тъй като времето все още е хладно и влажно, е много важно да помислим за правилния спортен екип. Препоръчително е да имаме дишащо или непромокаемо функционално облекло. С него не само ще избегнем простуда, но също така и прекомерно загряване или изпотяване.

Трябва да помислим и за подходяща шапка или нагреватели за китки, които предпазват от студени ръце. Здравите водоустойчиви обувки с добро сцепление по стръмни и хлъзгави горски пътеки също са задължителни.

Сега остава само да изберем подходяща дестинация и да започнем нашия активен начин на живот сред природата.

You may also like...