Други изкушения

Изкушени от красота (Част 2)

Привет отново! В предния си блог започнах една малко по-абстрактна и може би леко философска тема. Нахвърлях няколко рошави мисли за красивите неща в живота ни – и материални, и духовни. Достигнах до извода, че е хубаво да се поддаваме на изкушението от красивото и ви посъветвах да пуснете на воля естета в себе си. Защото …

Никога не бива да позволяваме живота ни да се превърне в постоянно очакване на възвишен момент. Не може просто да живеем, очаквайки „идеалното време“ за нещо. В края на краищата животът ни се случва тук и сега. А моментите си ги създаваме сами. Нека се научим да празнуваме ежедневието си. Да обърнем внимание на детайлите и да потънем в изкушаващата им красота.

Красотата на предметите, които ни заобикалят всеки ден, може да ни накара да живеем по-комфортно. Така че нека се научим как да правим красиви неща и в ежедневието. Да се наслаждаваме.

Не е срамно да използваме предмети, които ни доставят удоволствие дори в „обикновените дни“, защото все едно отлагаме радостта на живота и я пазим само за специални случаи. Всяко, дори и най-малкото ежедневно занимание, което е правилно отпразнувано, може да се превърне в голямо събитие за нас. Нека владеем това изкуство и да се наслаждаваме на малки неща. Дори правилно приготвената вана магически пречиства не само тялото, но и душата.

Кафето, приготвено в любимата ни чаша, винаги има по-добър вкус. Когато се обградим с красиви, висококачествени предмети, ежедневието ни със сигурност ще бъде като малко празненство. Така че, защо не започнем още днес?

You may also like...