Uncategorized

Градина като райско кътче

Времето все повече ни предразполага да прекарваме време навън. Аз например обожавам моментите в собствената си градината, затова се старая да поддържам това пространство приветливо и красиво. Днес в блога си реших да ви предложа няколко съвета как да направим зелената си площ райско кътче.

Както вече споменах, за мен уютът на дома е много важен. Затова и за градината си избирам удобни мебели, подходящи за навън. А с хубав чадър, който пази и от слънцето, и от пролетните дъждове, всеки ден се превръща в малка ваканция и носи настроение. Ако пространството ни позволява, може да поставим и шатра. Така дори при лошо време или в по -хладни летни вечери може да седнем удобно и под заслон.

Важни са и растенията. Всички знаем какво удоволствие е в цветна и зелена градина да пием сутрешното си кафе или следобедната напитка. За да го постигнем и в дома си, трябва да сме наясно кои цветя са подходящи и устойчиви за отглеждане в градината. Хубаво е да вземем предвид и грижите за тяхното отглеждане – поливане, издръжливост на температурни колебания и метеорологични условия. За целта е добре да се посъветваме с опитен градинар или консултант в цветарски магазин.

А да си направим малка „кухненска градина“, какво мислите? Домати, краставици, марули или подправки са много по-вкусни и полезни, когато сме ги отгледали сами. Около лехите пък може да поставим керамични фигурки или модерни водни декорации.

Осветлението също е важен фактор. Аз използвам енергоспестяващи LED лампи или слънчеви модули, които се включват по здрач, без да се налага да използваме електричество. Играта на светлината от тях носи истинска наслада и релакс.

А вие как се грижите за градината си?

You may also like...