Други изкушения

Сладките изкушения

Обичате ли сладички десерти, шоколадови тори и захарни пръчици? За мен този въпрос е риторичен – не просто ги обичам, а ги обожавам. Винаги около мен може да се открие изкушаваща, съблазнителна и сладка храна, която да повдигне тонуса, настроението и щастието.

Въпреки че съм наясно с вредите от консумацията на десерти, не пропускам ден, в който да зарадвам сетивата си. Разрушаване на емайла на зъбите, кариеси, киселини, болки в стомаха са само част от последиците върху организма от похапването на сладки. Аз не съм имала подобни проблеми и може би затова си позволявам всекидневен прием на шоколад.

Не знам дали и при вас е така, но при мен обядът или вечерята трябва да завърши с десерт. В противен случай не се чувствам достатъчно добре нахранена, сякаш нещо ми липсва. Това мое сладострастие – сладкото, оказва негативно влияние само върху кожата ми. Не мога да кажа, че трупам излишни килограми, но по бедрата си забелязвам поява на целулит.

За да се справя с този проблем, прибягвам до две хитринки. Първата е, че си хапвам шоколад, който съдържа в себе си 50% и над 50% какао. По този начин приемам не просто нещо сладко, а естествен антиоксидант за организма си. Старая се сладкишите, които си похапвам, да са направени от растителни продукти или да имат съвсем малко млечни (животински) съставки. Втората тайна е редовната ексфолиация на бедрата ми с кафе или по възможност какао. По този начин изчиствам несъвършенствата и кожата ми и самото тяло си набавя някои от енергизиращите съставки, присъстващи в шоколада.

Най-големият плюс от това да похапваш сладки изкушения е неописуемото удоволствие, което донасяш на сетивата си. При мен определено се получава прилив на енергия, светът се разкрива пред мен и става някак си по-дружелюбен. Знам, че шоколадът освобождава хормонът на щастието, но за мен сякаш ми дава цялата радост и блаженство на земята. Повтарям си, че не трябва да прекалявам с изкушаващите десерти, защото ще започнат наистина да ми вредят. Но щом е в премерени количества и доставя наслада, значи е полезно за мен.

You may also like...