Други изкушения

Изкушаваш ли се да посетиш… Джибути  

Нова година – нова държава. Има толкова много дестинации, които може да посетим. Всички знаем за Малдивите, Бора-Бора, Доминикана, Хавай… Изкушавам се и аз да се докосна до техните красиви плажове и пейзажи като от картина. Но ми се иска да посетя и по-непознати места. Едно от тях е Джибути.

Може би за първи път чувате това име. То е на източноафриканска държава, която граничи със Сомалия. Тя е разположена на брега на Червено море, а точно срещу нея е Йемен. Населението е малко над 3 милиона. Основно икономиката се задвижва от морския транспорт и търговия. Официалните езици са арабски и френски, но се говорят много сомалийски и афарски. Както може да се досетите, основната религия е мюсюлманство.

Какво обаче прави Джибути толкова атрактивна за мен? Страната не е от известните туристически, но пък е много привлекателна с природата си – може би точно, защото още не е покварена от туристите.

На територията на държавата е разположено вулканичното езеро Асал, което е едно от най-солените езера в света. Там са и островите на залива на Таджура. Именно те ме привличат с перфектните локации за гмуркане и наблюдение на морския живот, който кипи. Затова, ако има и други любители на дайвинга, препоръчвам да посетите островите.

Джибути е място, което предлага уникално пътешествие и откриване на необичайни места. Тайната е в комбинацията от пустинни пейзажи, геотермални извори и културно разнообразие. При посещение на държавата не е за изпускане и възможността за сафари в пустинята, която е преобладаваща в Джибути.

Надявам се, че ви изкуших да се впуснете в ново приключение с нова държава. Полетът до Джибути е около 21 часа, климатът е топъл през цялата година, а възможностите никак не са малко. Нека да избягаме от клишето и през новата година да бъдем по-различни.

You may also like...