Други изкушения

Изкушаващи бижута за коса

Независимо дали става дума за конска опашка, кок или спусната коса, обикновените прически вече могат да очакват бляскаво надграждане с аксесоарите за коса. Защото това, което дълго време беше запазено за малки момичета, сега е част от визията по международните подиуми и блоговете за красота. Става дума за цветни и блестящи фиби, щипки за коса и ленти за глава. Тези аксесоари позволяват да създаваме красиви прически без никакви усилия и според настроението си.

В тон на линията на косата, от едната страна на разделянето или цветно смесени щипки за коса на горната част на главата: почти всичко е позволено. Харесвате външния вид на другите, но не смеете сами да поставяте акценти? Тогава тук ще ви дам вдъхновение и съвети за това как модните аксесоари изглеждат добре, без да е прекалено.

Започвам с лентата за коса. В момента тези аксесоари са модерни с кадифе. За вечерен стил има и по-екстравагантни модели с перли или кристали. Или вариантът с възли с копринена материя повече ви харесва? Едно е сигурно: рядко е имало толкова голям избор, колкото сега.

Лентите изглеждат особено добре на вълнообразна, свободно падаща коса. Но също така привлича погледите в елегантна визия или с конска опашка. Ако лентата е богато украсена, тоалетът може да бъде по-семпъл. Хубаво е, когато цветовете в аксесоарите за коса и тоалета се допълват взаимно.

Използвали ли сте досега фиби само като малки невидими помощници за задържане на прически? В разнообразни цветове и форми те могат да бъдат превърнати в привличащи погледа изкушаващи бижута.

Подредени във форма на триъгълник, фибите могат да се превърнат в стилна, но семпла шнола за коса само с няколко прости стъпки. За да направите това, издърпайте горния пласт коса назад на два широки кичура и ги закрепете с фибите първо прави, след това наляво и надясно, така че да се образува триъгълник.

You may also like...