Други изкушения

Сладък здравословен празник

На прага ни е един от най-романтичните празници, който се свързва и с подаряването на сладки изкушения, гарнирани с любов. Това е Свети Валентин! Тази година ще ви помогна да се погрижите за приятното му отбелязване по здравословен начин. В блога ще ви споделя любима рецепта за сурови бонбони. Правят се бързо, дори и от най-непотните в кухнята. Съставките са няколко и лесно може да ги откриете. Хайде да започваме!

Суровите бонбони са ми любими, защото не изискват печене, сместа се прави за няколко минути, а резултатът е полезно сладък. Особено като почитател на шоколада, искам да го огранича, защото знаете – целулит, диабет, болни зъби. Навярно и много дами на Свети Валентин не желаят да пренебрегнат диетата си в името на това да не обидят половинката си. А за мъжете пък знаем, че масово не са почитатели на сладките, така че едни сурови бонбони няма да им дойдат повече.

Ето и какво включва моята рецепта. Ще са ви необходими около 300-400 г любими бисквити, една чаена чаша натрошени орехи, 2 с.л. какао, около 170 г кондензирано мляко, 120 г масло, кокосови стърготини и малко кафява захар. По желание, ако обичате, може да добавите и една ванилия.

Начинът на приготвяне включва: на бавен огън разтопяване на маслото и добавяне на млякото. Докато сместа се охлади, бисквити се натрошават или смилат в блендер. Към тях се прибавят орехите, захарта и ванилията. После се изсипват млякото с маслото и всичко се бърка заедно, докато не стане лепкаво тесто. Оставя се в хладилника да се охлади за около половин час. След това се оформят топчета, които се овалват в кокосови стърготини и орехи, ако желаете.

Съветвам да ги поднесете в красива кутия или поднос и да споделите с любим човек. Гарнирайте с червено вино и воала – имате чудесен Свети Валентин!

You may also like...