Други изкушения

Още има тайни обожатели

Спомням си детските години, когато в училище или в махалата почти всеки си имаше някой таен обожател. Да намериш бележка под вратата с мило послание, да откриеш роза на чина си или пък да видиш надпис на блока си, който гласи „Обичам те, Мими“.

Мислих си, че вече сме надминали тази възраст и присъщите и тайнствени любовни авантюри. Дори смятах, че в новия век подобни действия се срещат, ако не изобщо, то поне изключително рядко. Но както знаете, щом си твърдо убеден в някое твърдение, животът бърза да ти покаже, че нищо не знаеш.

Една вечер, прибирайки се от работа, видях, че на шофьорското странично стъкло има надпис. Помислих си, че някой си е направил шега, че колата ми е леко мръсна, за да я измия. Когато приближих обаче видях, че пише „Красива си“. Изненадах се, огледах се и се усмихнах. Наистина беше приятна изненада и се почувствах много добре.

На следващия ден отново ме очакваше изненада при колата. Този път бе оставена бележка на чистачките с нарисувани усмивка и целувка. Озадачих се, но я прибрах в чантата си и се качих в автомобила. На третия ден отново имах изненада на същото място – червена роза. Този път не се зарадвах толкова, а си помислих, че някой може да ме следи. Затова се зачудих дали не е някой психопат.

За по-сигурно се запасих със защитен спрей и вървях с телефона в ръка, когато приближавах до паркинга. За моя изненада този път по колата ми нямаше никакви оставени послания. Сякаш тайният ми обожател е знаел, че вече съм подготвена. Тази мисъл леко ме притесни и през уикенда не спирах да мисля за необичайните случки през изминалите дни.

В понеделник на паркинга отново ме очакваше нещо интересно. До колата ми бяха застанали майка и около 10-годишният ѝ син. Жената ми се извини и ми обясни, че нейното дете е моят таен обожател. Те живеели в съседния блок и момчето всеки ден ме виждало през прозореца. Явно съм го впечатлила с нещо и решил да се направи на джентълмен. Стана ми много мило, усмихнах ми се, целунах го по бузата, а той направо се изчерви. Е, хубаво е да има тайни обожатели.

You may also like...