Спа изкушения

Многовкусова бисквитена торта

biscuit-cakeИма толкова много вариации за бисквитена торта, че ми се завива свят. Оказва се, че този български десерт може да се приготви по стотици начини.

По този повод реших да сътворя у дома една многовкусова бисквитена торта, която се получи всъщност много по-добре, отколкото бях очаквала.

Ето какво направих. Реших, че всеки един блат бисквити може да има различен вкус. Затоплих мляко, кафе, какао и един компот. Така – досетихте се, че моята торта ще има четири слоя.

Взех обикновени бисквити, но не типичните за закуска, а от онези плоските с много дупчичи на Житен дар. С тях ми се получават по-добре десертите.

Топя бисквитите първо в млякото – нареждам. Отгоре сложих крем, приготвен от мляко и нишесте. Топя бисквити в кафето – нареждам – върху тях сложих шоколад. Топя бисквити в какаото – нареждам и върху тях ядки, каквито имам. Последните топя в компот и редя. Най-отгоре намазах цялата торта с крема с нишесте и наредих плодовете от компота. После поръсих много хубаво с шоколадови стърготини.

Оставих тортата да стегне в хладилника и сервирах за десерт. Много ми беше интересно да забелязвам реакциите на всички у дома, които разкриваха какво има между всеки блат. Наситиха се на най-различни вкусове. Получи се доста добра изненада.

Замисляли сте се, че бисквитената торта е десертът, който всеки може да приготви. Дори да сте най-несръчните в кухнята няма как да не ви се получи тази рецепта. Тя предполага няколко лесни действия и много фантазия. Така че можете да направите вашата бисквитена с каквото пожелаете. Да сложите каквото ви душа иска между бисквитите. И това може да бъде буквално всичко. Ако не ви се правят кремове, бихте експериментирали с бонбонки M&M, желирани мечета, машмелоус, да разтопите един шоколад на Нестле или каквото ви душа иска. От опит знам, че най-хубавите десерти стават, когато много или малко импровизирате. Важното е само да готвите с ентусиазъм и да бъдете уверени в резултата си.

Залагайте на простичките нещица. При тях има по-малка вероятност да сбъркате някъде. Не се нахвърляйте на сложните рецепти, защото в желанието си да се представите добре, може да не постигнете нищо.

You may also like...