Спа изкушения

Какво ни изкушава във високата скорост?

В много отношения високите скорости ни привличат, дори и без да сме на 100 процента сигурни, че бихме се качили на мотор или спортен автомобил. Високата скорост е магнетизъм – също както е водата или по-скоро дълбочината, но и височината.

Това е така, защото ни привличат всички свръхчовешки неща. А скоростта още повече ни харесва, защото в нея има и доза лудост, която ние сами да извършим. А това си е предизвикателство, което не всеки би могъл да поеме. За целта се изисква и доза смелост, но и значителни умения.

И все пак да видим кои са тези неща, които толкова много ни привличат в адреналиновото преживяване, наречено висока скорост.

kris pratt mottoКато изтъкнем колко секси стои Крис Прат на мотора си във филма “Джурасик Парк”, както и Том Крус в “Мисията невъзможна”, но и Джейсън Стейтмънт в “Транспортер” ми се струва, че много добре се справя с бясната скорост зад волана на автомобила си, веднага ще разберем от какво толкова много са възхитени жените. Да, високата скорост може да бъде много секси.

Мъжете пък харесват самото возило и намират удоволствие в това да са добре оборудвани. Те обичат да се перчат и изтъкват собственото си превъзходство над останалите и като показват новите си притежания. Но от друга страна в мисленето им е заложено желанието постоянно да изпитват себе си, за да преценяват собствените си възможности.

Скоростта ни изкушава и заради усещането за прилив на адреналин. Сякаш ставаме някой друг. Тази малка порция страх, която прелива в лудост, ни показва, че понякога границите на човешките възможности са по-разтегливи и гъвкави, отколкото сме си мислели.

You may also like...