Uncategorized

Домашни средства правят зъбите по-бели

Усмивката омагьосва. Особено когато показва искрящо бели зъби. Но как може да предотвратиm жълтеникавото оцветяване, което се появява? За щастие, това може да стане и с домашни средства.

Ако искаме да избелим зъбите си с активен въглен, най-добре е да използваме такъв на прах. Просто трябва да потопим четката си за зъби в него, да измием зъбите си както обикновено в продължение на три до четири минути и след това да изплакнем устата си с вода. Активният въглен има способността да премахва отлаганията от зъба. Но трябва да внимаваме ако имаме особено чувствителни зъби или венци, или ако го използваме твърде често, избелването с активен въглен може да раздразни емайла.

Ягодите, зелените ябълки и лимоните са истински чудотворни лекарства за красота. Те са богати на витамини – но могат да избелят и зъбите. Те съдържат много плодова киселина и следователно имат избелващ ефект върху зъбите. Резултатите не са като при професионалното избелване, но поне плодът е здравословен. Но твърде твърде много от него може да увреди също емайла.

Кокосовото масло има антибактериален ефект и не позволява на бактериите от плака да се настанят върху зъбите. Прилагането му е толкова е лесно: слагаме половин чаена лъжичка кокосово масло в устата си, жабурим около 5 минути и изплюваме. Готово!

You may also like...