Други изкушения

Сладки изкушения за коледни подаръци

Хо! Хо! Хо! Празниците чукат на вратата ни и е време да започнем с подготовката на коледните подаръци. Аз тази година реших да зарадвам близките си със сладки изкушения. Идеята ми дойде, след като прочетох материал за корените на този така обичан от всички ритуал.

Вие знаехте ли, че традицията за избиране и размяна на коледни подаръци води началото си още от Римската империя? Тогава хората си подарявали злато, сладки и плодове като израз на благодарност и с пожелания за здраве и късмет.

С течение на времето и с приемането на християнството, Коледа се изменя по смисъл и значение, но традицията за размяна на подаръци се е запазила и до наши дни.

Лично за мен, а предполагам и за повечето от вас, избирането на коледен подарък за скъп човек, е сред най-трудните неща. Искам да бъде индивидуално, да носи послание, да влезе в употреба и разбира се – да зарадва получателя си. С всяка година обаче, колкото и парадоксално да звучи, списъкът с хората расте, а този с подходящите подаръци намалява, макар и разнообразието от стоки, което ни заобикаля на пазара.

Затова тази година, повлияна от древната традиция, ще разнообразя коледните си подаръци. Реших да закупя коледни кутии или красиви кошници, които да напълня с направени от мен коледни меденки, джинджифилови сладки, канелени бонбони, … Мисля да изпиша с глазура по тях моето лично послание към човека, за когото са предназначени и така да засвидетелствам своята обич. Надявам се сладките ми изкушения да постигнат целта си – да зарадват хората, които обичам и да им доставят наслада в моментите на семеен уют.

А вие избрахте ли какво ще подарите на Коледа?

You may also like...