Uncategorized

Какво може да ви изкуши?

Изкушенията за всеки човек представляват различни неща. От една страна стои храната с всичките й вкусове и интересни аромати, които нежно се разливат по небцето ни и ни доставят огромно удоволствие. Причината за това е отключващият се хормон на щастието, благодарение на който изпитваме така наслада от храненето и искаме все повече и повече да задоволяваме нуждите си.

От друга страна самия физиологичен инстинкт на организма ни, който ни напомня, че трябва да доставим гориво на нашето тяло, за да бъде пълноценно и здраво, а ние да успяваме да се справим спокойно с предизвикателствата на деня.

Друго изкушение е алкохолът. Тези напитки имат двойнствен характер и обикновено в умерени отпускат тялото и скованото поведение и показваме истинската си същност. Забавляваме се и ни е приятно в компанията на хората, с които сме избрали да прекараме времето си. Тук отново се отключва хормон на щастието, който ни кара да искаме да изпитваме това усещане на безтегловна наслада и свобода, непрекъснато. А това е опасно, тъй като алкохолът и прекаляването с него могат да доведат до сериозни здравословни проблеми. Но в същото време – една-две чаши вино за вечеря са напълно достатъчни да се освободим от ежедневното натоварване и да ни осигурят спокоен сън през нощта.

Има и друг тип изкушения, които не са толкова свързани с неща за консумиране. А по-скоро с неща, които изживяваме. Колкото по-приятни емоции си доставяме с различни пътувания и събирания с приятели, толкова повече ни се иска те да продължават вечно и да можем да ги повторим отново и отново. И всеки момент, когато се появи предложение за подобно преживяване, независимо какви планове сме имали до сега, започваме да мислим варианти, за да можем да осъществим всичко това, което ни  предлага животът.

Еми… какво да ви кажа, ако питате мен, когато става въпрос за описаните изкушение – отдайте им се. Не прекалявайте с алкохола, а го консумирайте с мярка и удоволствие, както и всичко останало, което слагате в тялото си. А за прекрасните преживявания – от тях винаги може повече. А усмивките – те са напълно задължителни, без никакво ограничение.

You may also like...