Спа изкушения

Как да се облечем за Меката на модата – Париж?

Париж наистина заслужава титлата „Мека на модата“. Хората там умеят да се обличат стилно, а космополитният град, в който живеят, е пълен с модни вдъхновения. Стилът е емблематичен за Париж – жени, овладели изкуството да ходят на висок ток до съвършенство и мъже, гордо носещи костюми; дори хора, облечени в дънки и боти, умеят да ги съчетаят така, че да се получи интересен цялостен завършек на образа. Добрият моден вкус е нещо естествено за парижани, имайки предвид, че марки като Chanel, Louis Vuitton, Dior и Hermes, диктуващи тенденциите от години, се ръководят от там.

Париж е градът на висшата мода, но това не пречи бюджетни версии на дизайнерски модели да се появят по магазините веднага след като оригиналът стане публично достояние. Това позволява на всеки парижанин да се облича по последна мода.

Ето защо трябва и вие да изглеждате представително, докато сте в Париж. Ежедневното облекло, което сте свикнали да носите тук, там няма да свърши работа освен ако не искате да изпъквате, но по лош начин. Пригответе си модерни ансамбли и подходящи към тях аксесоари. Анцузи и суитчъри са недопустими в тамошната улична мода. Все пак снимка пред Айфеловата кула заслужава повече.

649f573ad5c7d05c5c870f9088c6c7fcБъдете неутрални и няма да сгрешите. Флоралните принтове и ярките цветове може да замените с черно – то ви прави да изглеждате по-слаби, винаги е на мода и е подходящо за всякакви поводи. Например черна жилетка върху тениска, пантофки и скини дънки е образ, напълно приемлив за Париж. Черното може да се замени и с кафяво, бежово или кремаво. Допреди време на дънките не се е гледало с добро око, но сега дори големи ресторанти позволяват да се носят дънки като част от дрескода им. Но не всеки тип дънки става – за по-сигурно нека са тъмни, елегантни скинита; може и такива, които леко се разширяват на крачолите.

Що се отнася до обувките, нека те не бъдат маратонки. Заминете ги с някакъв друг вид удобни обувки, които не изглеждат твърде спортно. Пантофките, мокасините и ботите ще свършат чудесна работа, когато трябва да обиколите Лувъра, Айфеловата кула, Триумфалната арка и куп други известни места.

Гримът също трябва да е неутрален– парижанките държат на това. Сияйната и здрава кожа, естествената красота и прическа, за която не са положени много усилия, са печелившата комбинация там.

You may also like...