Спа изкушения

Водорасли – грижа за тялото

Терапии с водораслиВодораслите все още не са загубили употребата си в козметиката и грижите за тялото. Още от дълбока древност са известни с отличните си свойства за съхранение на красотата и младостта. Едни от най-често използваните от козметиците водорасли са ламинарията, фукуса и спирулината. Те са богати на минерали, помагащи за запазването на красива и здрава кожа.

И трите вида имат различно предназначение. Например ламинарията се ползва основно за процедури против целулита, тъй като има свойства, разграждащи мазнините. Фукусът пък извлича излишната течност и изпъва кожата, а спирулината има възстановителен и подхранващ ефект.

За запазване младостта на кожата се правят процедури със специални ленти пресовани водорасли, които се намокрят с минерална вода преди да се нанесат върху кожата. Доста полезни са маските за премахване на неравностите по кожата на лицето, отстраняването на бръчки и свиването на порите.

Процедурите с водорасли могат да се правят и в домашни условия, като за целта могат да се използват лентичките водорасли продаващи се за суши.

You may also like...