Спа изкушения

Преустановилите дейност модни агенции – Джей Моделс

x600Преди около десетилетие затвори една от емблематичните модни агенции по време на българския преход – Джей Моделс. В миналото останаха не само красивите момичета, но и събитията, които от тази агенция организираха, като международните конкурси за красота, чиито права държаха. В един момент парите в този бранш просто секнаха – и нито рекламата, нито модата успяха да съживят бранша. От тогава май оцеляха само няколко по-големи модни агенции, част от които вероятно с подкрепата на друг бизнес.

Моя близка приятелка има общо с модния бизнес и за нея също е тежко да си спомня онези времена – обземат я съжаление и носталгия. След като Джей Моделс спря дейността си, тя успя да открие възможности на запад и да продължи успешно кариерата си там, но знаем, че у дома си е най-добре, и ако ги имаше условията, щеше да си остане в България, вместо да търси кариерна реализация другаде по света.

Колкото и невероятно да звучи, Поп-фолкът у нас в голяма степен измести модните агенции – особено в рекламата. По-известните момичета на Пайнер и Ара Аудио (както са ми казвали), били по-атрактивни от моделите, които често им били само статисти..

Но кой знае, да се надяваме, че скоро отново може да се зароди такъв играч в модния бранш като Джей Моделс, а и по-добри условия за работа, които да върнат поне част от хората в България.

You may also like...