Uncategorized

Копнежът по непознатото (част 1)

Wanderlust описва копнежа по места, които човек дори не познава. Копнеж да напусне позната среда, комфортната си зона и да се присъедини към големия широк и непознат свят. Не е лесно, но понякога е необходимо. Питали ли сте колко време отнема, за да се преодолее жаждата за странствания и пътуването? Кой знае…

Тази година беше пълна с изпитания. Всички мои планувани полети и всички резервации за хотели бяха отменени. Неволна пауза, с която трябваше да се примиря. Един ден обаче отново ще извадя прашния си куфар, ще сгъна любимите си тоалети и ще се кача на самолет към непозната дестинация.

Дотогава обаче, трябва да намеря нещо друго, което да направя, за да нахраня глада си за пътуване и да задоволя моите страст и копнеж.
И така, ето моята настояща непрофесионална терапия за странстващи, която споделям тук с вас.

Може би най-добрият еликсир е планиране на пътуване. Струва ви се странно? Така е, но на мен ми помага да преодолея сивото ежедневие и ми дава надежда, че скоро и самото пътуване ще бъде факт.

По един много неромантичен начин търся пътя си из безкрайните простори на списания, търсейки нови хотели, вътрешни съвети и горещи точки, които, надяваме се, също ще бъдат достъпни скоро.

Тъй като свободата на движение не е толкова ограничена в планините, както другаде, обмислям първо да се скитам из вътрешността на страната, за да се запозная по-отблизо с природните красоти, които имаме.

You may also like...