Uncategorized

Колекторска агенция, която помага на обикновените граждани?

Когато стане дума за колекторска агенция, асоциацията на хората невинаги е положителна. Това обаче е твърде грешна представа, а корените й се крият най-вероятно в годините на прехода, когато липсваше достатъчно информация и се разчиташе на слухове и легенди за различни фирми със съмнителни методи на работа. Ето защо и до ден днешен (вече 28 години по-късно) обществото ни не може да се отърси от тази асоциация. Съвсем по различен начин стоят нещата днес, когато има информираност и яснота относно дейността на този тип фирми.

ЕОС Матрикс, например, е най-голямата колекторска фирма в България, която упражнява дейността си от повече от 15 години. Фирмата е част от международната финансова група EOS Group, която има над 30-годишен опит в събирането и изкупуването на вземания. Компанията е член на Германо-българска индустриално-търговска камара и е съосновател на Асоциацията на колекторските агенции в България, чийто председател е Райна Миткова-Тодорова – управител на ЕОС Матрикс.

На базата на това впечатляващо резюме, можем да заключим, че колекторската агенция е сериозен професионалист в областта си и предлага качествена услуга.

Как всъщност помага колекторска агенция като ЕОС Матрикс на обикновените граждани?

Предполагам, че за никого не е тайна, че нивото на финансова култура на българите е под средното ниво, в сравнение със Западните държави. Според българските анализатори на този проблем, решение може да бъде включването на специализирани часове по финанси още в гимназиалните класове. Но процесът е сложен и продължителен, а с навлизането на все повече финансови продукти на пазара, необходимостта от подобен тип ограмотяване е все по-осезаема.

За някои потребители забавените плащания са резултат на непредвидени ситуации, които са разклатили личния бюджет, но за други – това се дължи само на незнание и погрешно разпределяне на личния бюджет. В последните случаи, служителите по събиране и управление на вземания се явяват консултанти на просрочилите клиенти и не само им помагат да се справят със сегашното си задължение, но и ги съветват за някои основни правила, които трябва да спазват при потребяването на кредити или стоки на изплащане, за да не се озоват повторно в подобна ситуация. Това са съвети от рода на това какъв процент от месечния доход не трябва да надвишава вноската по кредита и как да приоритизираме разходите си.

You may also like...