Други изкушения

Каузата на Мило Борисов за Отговорна игра

Казват, че животът е като хазарт – залагаме, рискуваме и печелим, взимаме решения – понякога правилни, понякога не толкова. Едно обаче е сигурно – харесва ни емоцията, която носи играта. Животът обаче може да бъде объркан на моменти, но това не значи, че и играта ни трябва да бъде такава.

Зад тази идея застава и една от най-големите в България онлайн платформи за спортни залози и игри – Palms Bet. Тя е лицензиран домейн на Телематик Интерактив България АД, а нейни крайни собственици са Мило Борисов и сестра му Роси Маккай. Както става ясно, компанията развива дейността си в сферата на игралната индустрия в интернет пространството. През март 2022 г. беше листната на Българската фондова борса.

Ако се интересувате от спорт, то със сигурност вече сте свързали името на Мило Борисов с ПФК Левски, тъй като Palms Bet стана официален спонсор на клуба. Компанията е в партньорство също с Българската федерация по художествена гимнастика, застава и зад индивидуални български спортисти, подпомага музикални таланти и участва в редица общественополезни инициативи. На една от тях искам да обърна и по-специално внимание, защото смятам, че темата е актуална, но често пренебрегвана, а трябва да ѝ бъде дадена гласност.

Осъзнавайки своята отговорност на един от доайените в игралната индустрия, сред основните приоритети на компанията е разумната и контролирана игра, предлагаща забавление за хората. В тази връзка Телематик Интерактив България АД подкрепя единствената за момента у нас фондация за превенция от хазартна зависимост.

Организацията носи името „Отговорна игра“ и визията ѝ е да информира за потенциално превръщане на забавлението в пристрастяване, както и да предпази младите хора и рисковите групи. Каузата е наистина добра и за постигането ѝ се организират обучения, реализират се проекти и се работи съвместно със специалисти от клиника Канчелов.

На специална страница, свързана с кампанията за отговорна игра, Palms Bet помага на потребителите да открият какви са знаците на потенциално проблемната игра и дава възможност за намиране на професионална помощ и съвети.

Играта трябва да бъде отговорна и единствено с цел забавление. Затова смятам, че подобни каузи и кампании са от огромно значение за обществеността и са правилният път към превенцията за хазартната зависимост.

You may also like...