Uncategorized

Несправедливите “присъди”

Има едно неще на този Свят, с коет не мога да се примиря и което много мразя, а това е насилието. Смятам, че всичко на този свят може да се реши с дипломация и разговор, но не и чрез агресия, най-вече физическа. Винаги съм била на позиция, че е недопустимо да се посяга на медицински лица, защото все пак поверяваме живота си в техните ръце.

Честно да ви призная внаги съм имала страхопочитание и уважение към професията лекар. Винаги съм ги мислила за героите на новото време. И при тях обаче има гнили плодове. Дали в стремежа си да печелят все повече пари и забравят, за какво всъщност практикуват тази бллагородна специалност, дали защото вече моралът ни е такъв, парите преди дълга. Имах случай с един “лекар”, които постави грешна диагноза или по-точно присъда на най-милото ми същество. То почти беше обречено, а когато попитах, какви са вариантите за справяне с проблема, отговорът от този “лекар” беше, че цялата информация я има в Интернет. До там ли стигнахме? Докторите да ни пренасочват към “Гугъл”? А това беше лекар с име. Потърсих още 3 мнения и познайте? Оказа се грешна диагноза. А кошмарът и болката, които изживяхме аз и моето семейство? Те са без значение нали? На кого му пука? И как в такъв случай да си търсим правата? Отговора е много прост – никак. Нищо не можем да направим. Подобна ситуция разказва и небезизвестният Слави Трифонов, на когото също поставят грешна диагноза. Самият той споделя в книгата си, че едва не е стигнал до самоубийство. Защо ни го причиняват тези хора, които са дали клетва да ни лекуват? Какво сме им причинили? Малко пари ли взимат? Не мисля, предвид автомобилите и палатите, които притежават! Ами ако се беше стигнало до трагичен завършек след тази грешна диагноза, дали това щеше да тежи на душите на тези “лекари”? По-скоро не. А както казах, не можем да си търсим правата, защото те са недосегаеми.

Дано гнилите ябълки стават все по-малко, а грешни “присъди” да няма, всеки прави прави грешки, но не бива това да е с цената на чвешки живот. Вярвам, че нашите лекари професионалисти и ще се стараят да отсяват развалените плодове.

You may also like...